Особливості ремонту ресторанів та кафе

Щоб відкрити привабливе для відвідувачів кафе або ресторан, потрібно продумати до дрібниць. Фахівці БК БМЛ ГРУП рекомендують почати з дизайну інтер’єру.

Якщо йдеться про мережу ресторанів або кафе, то тут все досить просто, адже всі заклади, швидше за все, будуть витримані в єдиному стилі з невеликими індивідуальними розбіжностями. А ось якщо Ви відкриваєте унікальний ресторан, то над його дизайном варто попрацювати, якщо Ви хочете, щоб відвідувачі поверталися до вас знову та знову.

Інтер’єр є однією з найважливіших складових іміджу закладу, саме тому варто проводити обробку та ремонт кафе та ресторанів так, щоб їхній зовнішній вигляд підвищував прибутковість ресторану чи кафе.

1

Технічне обладнання – головна складова ремонту

В оздобленні кафе, як і в оздобленні ресторанів, є питання вузькопрофесійної спрямованості. Тому у процесі ремонту обов’язкову участь беруть досвідчені інженери.

Почнемо із кухні. Це насамперед виробниче приміщення. Саме тому при її ремонті варто враховувати багато факторів, у тому числі вимоги до санітарної безпеки, технологічного циклу.

Ремонт ресторанів та кафе, як і ремонт офісів, повинен передбачати правильне розміщення обладнання, а це означає, спеціальний пристрій комунікацій та інших інженерних систем.

Також при ремонті варто врахувати умови щодо дотримання пожежної та електробезпеки. Все це варто врахувати при плануванні приміщення та при виборі будівельних матеріалів. Щоб не прогаяти важливих деталей – скористайтеся послугами кваліфікованої компанії.

Варто врахувати, що для функціонування деяких видів обладнання необхідні, крім електропостачання, водопостачання та каналізація, стиснене повітря, газ тощо, тому необхідно забезпечити їх підведення до обладнання. Наприклад, для функціонування професійних посудомийних машин знадобиться правильна організація систем водопроводу та каналізації. Також необхідно буде правильно розрахувати потужність електромереж, кількість розеток та інше.

Окремим питанням є організація водоочищення. Побутовим обладнанням не обійтися, тому варто врахувати жирові фільтри тощо.

Щоб уникнути помилок, ще до проведення ремонту потрібно уточнити, яке саме обладнання застосовуватиметься для ресторану, і як воно буде встановлено.

Підведемо підсумки

Отже, щоб провести ремонт у ресторані чи кафе, необхідно передбачити проект, що складається з кількох розділів:

  • архітектурні рішення;
  • електропостачання та освітлення;
  • водопровід та каналізацію;
  • системи вентиляції та кондиціювання повітря;
  • технологічні трубопроводи;
  • системи пожежної безпеки.